Близо 200 младежи участват в надпревара за изключителен предприемач
Близо 200 младежи участват в надпревара за изключителен предприемач / netinfo

191 млади предприемачи подадоха документи за участие в конкурса "Награда EMPOWER за изключителни млади предприемачи". Най-добрите трима от тях ще бъдат финансирани с наградния фонд на състезанието от 200 000 лева. Спечелилият първо място ще получи 100 00 лева, второ - 60 000 лева, а трето място - 40 000 лева.

Специалният акцент в конкурса е върху връзката между бизнеса и грижата за околната среда. Предприемаческите проекти с отношение към опазването и съхранението на природата имат възможност да се борят за приза в категорията "Зелена" награда, който е в размер на 5000 лева.

До финалното класиране ще се стигне след три етапа. Бизнес плановете ще бъдат оценявани от двама различни проверяващи, а по общата оценка ще бъде съставена класация.

Най-добрите 20 бизнес плана ще продължат във втори кръг, където ги очаква ново оценяване и подреждане във втора класация от други двама независими съдии.

Най-добрите 6 до 10 кандидати ще бъдат поканени за третия етап на оценяване в конкурса, който ще се проведе на есен. Тогава всяка от класираните бизнес идеи ще бъде представена лично от младия предприемач, на когото принадлежи, пред финалното жури. Веднага след приключването и на последната презентация, журито ще се оттегли, за да реши по какъв начин да разпредели наградния фонд от 200 000 лева.