6445 кандидат-студенти на изпити в ПУ„Паисий Хилендарски”
6445 кандидат-студенти на изпити в ПУ„Паисий Хилендарски” / netinfo

6 445 са кандидат-студентите, подали документи за предварителните изпити в Пловдивския университет „Паисий Хилендарски”, съобщиха от „Учебен отдел”. Кампанията стартира с първия изпит по биология, който е в събота, на 2 юни. Изпитът по български език е на 3 юни, по история – на 4 юни, а по математика – на 7 юни.

Най-много са кандидат-студентите с български език - 3 900 човека, уточниха от ПУ. Историята на България са предпочели 1225 кандидати, а математиката - 1100.

Предварителните изпити започват в 8,00 часа, като кандидат-студентите трябва да бъдат пред залите, където са разпределени, половин час по-рано. В себе си трябва да носят лична карта, син химикал и уведомлението от Университетския учебен център, което са получили при подаване на документите.

Списъците с имената и местата за провеждане на изпита ще бъдат изнасяни един ден предварително пред Ректората на Университета на ул. „Цар Асен” № 24.

Резултатите от всеки изпит ще бъдат обработвани за 12 дни, като оценката важи за кандидатстудентската кампания за учебната 2007/2008г., информират още от ПУ.

Други новини от Пловдив