/ iStock/Getty Images
Лятото е в разгара си, а вие сте в офиса?! Не се отчайвате, киноиндустрията се е погрижила да докара морето и в дома ви.

Ако пък сте на морето и вечер преди заспиване ви се гледа филм (макар това да е странна ваканция!), ето 15 заглавия, които няма да съжалявате, че сте избрали.
 
1. „Женско братство“ и „Женско братство 2

Двете части на романтичния и разтоварващ филм „Женско братство“ ще ви отведат до Санторини, Мексико, Алабама, Вермонт. Четири приятелки ще ви върнат в онези години от живота, когато жаждата за живот е готова да избухне, копнежите са романтични, а желанието е… да се опита от всичко.
 
2. „Мамма Миа!

Тонове лятно настроение, красиви гледки, хумор, романтика, гръцки остров, хубава музика и танци. Всичко това, плюс Мерил Стрийп, Пиърс Броснан и Аманда Сейфрид са идеалните съставки за подходящ летен филм. И тъй като ще искате още от това, изгледайте и „Мама миа: Отново заедно”, който е не по-малко добър и освежаващ.
 
3. „Жена назаем
Адам Сандлър, Дженифър Анистън и Бруклин Декър ни показват колко може да се объркат нещата, когато са съпроводени с лъжи, много лъжи. Желанието на един женкар да се добере до сърцето на първата жена, по която истински си пада, довежда до много забавни и сложни ситуации. А докато се смеете, ще се пренесете на топло и красиво място.
 
4. „Яж, моли се и обичай
Вечната Джулия Робъртс и вечният роман на Елизабет Гилбърт, „Яж, моли се и обичай“ съставят идеалния летен филм. Търсенето на промяна и на вяра водят героинята на невероятни места и екзотични пътешествия. Стягайте багажа, тоест, взимайте пуканките и тръгвайте с нея.
 
5. „Под небето на Тоскана
Едно пътуване, макар и непожелано, ще ви покаже какво може да се случи за 10 дни в Тоскана, Италия – от среща с нови приятели до романтична и страстна връзка. Това се случва именно с отчаяната писателка Франсис Мейс.
 
6. „Мръсни танци

Вечна класика – и музиката, и филмът. И понеже не е досадил толкова, колкото „Сам вкъщи” по Коледа, със сигурност ще си го причините и това лято. А докато сте на вълна „Мръсни танци”, вижте и съвременния му прочит „Хавански нощи“. Тук отново има много танци, много страсти и много любов.
 
7. „Писма до Жулиета
Е, и този филм ще ви заведе до Италия, но имате ли нещо против?! Когато в една двойка мъжът не се досеща, че е време за пръстен, то инициативата може да поеме жената. Нещо обаче ще я отклони от главната й идея. Пускайте филма, за да разберете какво.
 
8. „Шоколад
И „Шоколад” е филмиран роман. Единствената причина да не го изгледате през лятото е, че може да провали диетата ви. Но пък така ще пропуснете Джони Деп в добрите му години, както и страхотни шоколадови рецепти.
 
9. „Семеен обир

Как един баща решава да скрепи отдавна скъсаната връзка със своите дъщери – с обир. Гениален план, гениални герои, но дали това е достатъчно?! Все пак всичко ще се обърка, докато вие се скъсвате от смях.
 
10. „Книга за възрастни

Това определено не е тийнейджърски филм, но не се подвеждайте по заглавието, че е само за майка ви. Когато няколко дами подхванат гореща книга като „50 нюанса сиво“, нещата в техните глави може да се променят. Затова го изгледайте и наблюдавайте майка си какво чете.
 
11. „Зад борда

Оригиналният филм е от 1987 г. и ако все още не сте го гледали, направете го, няма да съжалявате. После си пуснете и новия вариант – от 2018 г. Сблъсъкът между бедни и богати е пряко засегнат на фона на лятото, морето и… амнезията. 
 
12. „Последната дума

Ако няма кой да каже една добра дума за вас (за некролога ви), то имате нужда да преосмислите живота си. Повечето хора нямат тази възможност, но една жена, която държи всичко под контрол, иска да подготви предварително дори делата по смъртта си. Това обаче ще я отведе по нови пътища, които си струва да видите.
 
13. „Кучешки дни

Това е комедия, в която всички персонажи са обединени от любовта си към кучетата. А знаете ли, че кучетата са експерти в забъркването на забавни и заплетени ситуации?! Взимайте пуканки и се уверете сами.
 
14. „Осми клас

Кой не обича да се връща в гимназията с филми за този хубав (за някои не толкова) период?! Ако с „Книга за възрастни” отправихте поглед напред във времето, то с „Осми клас” може да погледнете и назад. По ваше време драмите на тийнейджърите може да са били други, но сега може да надникнете в днешните, защото филмът е от 2018 г.
 
15.Не казвай на мама, че бавачката е мъртва

Когато животът ви предлага отсъстваща майка и мъртва детегледачка, най-доброто, което можете да направите, е…. да изкарате най-страхотното лято в живота си. Направете го и вие с тази сладка комедия.
 
За още любопитни новини и снимки харесайте страницата на Dariknews.bg във Facebook тук