Журито на „Големите надежди“ в истински шах и мат
Журито на „Големите надежди“ в истински шах и мат / Нова тв

Като в шах и мат - почти в подобна ситуация се оказа журито на „Големите надежди" във вчерашния втори четвъртфинален концерт, когато решението кой да бъде четвъртият талант, който да продължи напред към полуфиналите, се оказа изключително тежък. „Това е един от най-трудните моменти в творческата ми кариера!", така Веселин Маринов обобщи предизвикателството пред него, Любо и Дивна.

Тримата трябваше да избират между участници като финалистката от Сан Ремо Джуниър - Габриела Йорданова, която вдигна публиката на крака с изпълнението си с цигулка на „Рапсодия" на Роберта, бургаската надежда Кристина Дончева, за която журито беше единодушно, че е завършен артист, Петър Терзиев, който веднъж вече успя да разплаче журито и Елеонора Димитрова с изпълнение на „Камино" на Лили Иванова.

Въпреки оспорваната конкуренция обаче, финалното им решение определи напред да продължи квартетът Upstream voices след впечатляващото им акапелно изпълнение на Michelle на Бийтълс.

Журито на Големите надежди в истински шах и мат
netinfo

Освен четирите дами от Севлиево, заслужено място на полуфинала спечели и 9-годишната Преслава Петрова от Търговище, която „подпали" сцената с изпълнението си на емблематичната българска песен „Ако си дал" на Емил Димитров. Тя остави журито без абсолютна възможност за коментар, а Любо просто възкликна: „Ти подпали цяла България".

Журито на Големите надежди в истински шах и мат
netinfo

На върха на челната тройка, с най-висок зрителски вот, се изкачи и велинградската надежда Мариам Маврова. С изпълнението си на „Bound To You", което по нищо не отстъпи на това на истинската Кристина Агилера, даровитата дива стана победител на вечерта. След представянето си, Мариам буквално бе „атакувана" от фенове на сцената, които я обградиха и засипаха с цветя, плакати и огромен плюшен мечок.

Журито на Големите надежди в истински шах и мат
netinfo

Истински Франк Синатра е третото попълнение в талантливата тройка, която зрителите избраха във втория концерт от четвъртфиналите на „Големите надежди". „Нямам търпение да ме заведеш в Ню Йорк и да те гледам на Бродуей!", си пожела Дивна след омагьосващото изпълнение на стипендианта на фондация Димитър Бербатов - Александър Танев от Балчик.

Журито на Големите надежди в истински шах и мат
netinfo

Истинското състезание за таланти продължава и следващата сряда, 14 май, точно в 20.00 ч., когато ще разберем коя ще е финалната четворка, която ще се класира за полуфиналите.