Венера премина в Дева на 20 септември и това ще продължи до 14 октомври. Все още има акцент върху знака на Девата, който Венера засилва допълнително.

Девата, заедно с есенното равноденствие, което пък се случи преди няколко дни - на 22 септември, са изключително свързани с резултатите от това, което сме свършили до тук и плодовете, които ще берем  сега. А самото есенно равноденствие бележи старт на половингодишен такъв период, в който е време да усвояваме във вътрешен план и дълбочина това, което сме създали с действията си в предишната половин година - от пролетното равноденствие до сега.

Дева
Thinkstock/Getty Images

При Дева също са пречистващите процеси на всяко едно равнище - от физическо, което може да се прояви чрез диети и здравословен режим, през емоционално и ментално ниво. Девата иска всякаква чистота - на тялото, на чувствата и на мислите.

Това също така е и знак на практичността, добрите аналитични способности, разумното и перфектно обмислено поведение.

И тъй като Венера се свързва най-вече с отношенията, споделеността и чувствата, в Дева те ще бъдат по-приземени, рационални и реалистични. Добре премислени, съответно с възможност да са дълготрайни и надеждни.

Дори е възможно да са толкова добре премислени, че човек да не може да ги изрази естествено, за което е добре все пак да се внимава.

Всичко това, съчетано и със съвпада на Венера със северния възел през настоящия период, позволява да се стартират едни перспективни, пълноценни и спокойни отношения - така че можете да действате. 

Още любопитни новини за зодиакалните знаци:

Любимите храни на зодия Дева

Почти всички зодиакални знаци вече са грешни

Венера в Рак – период на нежност и романтика (ВИДЕО)

Зодиакалната двойка с минимален шанс за успешна връзка

Съвместимост между зодиите по слънчевия знак (ВИДЕО)

Зодиите, които изневеряват най-много