Ваня Пенева спечели онлайн гласуване на конкурса „Мис Свят”
Ваня Пенева спечели онлайн гласуване на конкурса „Мис Свят” / netinfo

„Мис България 2011” Ваня Пенева спечели първо място в онлайн гласуването между претендентките за „Мис Свят”. Конкурсът, в който тази година участват рекорден брой участнички - 122, ще се проведе тази вечер в Лондон.

Ваня Пенева завоюва първенството с резултат от 51,5% от всички гласували на сайта www.missosology.org. Онлайн гласуването стартира на 18 октомври и приключи в 0.00 ч. на 6 ноември.Най-красивата българка беше избрана между 113 участници в надпреварата. Гласовете за Ваня Пенева са от цял свят, а коментарите за нея са изключително положителни от всички гласували. На второ и трето място се наредиха „Мис Грузия” и „Мис Филипини”.

„Много съм радвам за тази награда! В най-смелите си мечти не съм предполагала, че ще спечеля най-важния и искрен вот - този на хората. Благодаря на всички, които ме подкрепиха и са гласували за мен! Надявам се, да оправдая гласуваното доверие”, сподели красавицата, цитирана от БГНЕС. Българката е успяла да остави добри впечатления и сред своите конкурентки. Другите момичета я определят като мила, усмихната и добра.

Ваня разказва за любовта си към книгите и писането:

Ваня Пенева получи короната на „Мис България” през юни. Тя е на 23 години, от Казанлък. Висока е 174 см, с мерки 86/66/93. Брюнетката следва Българска филология в Софийския университет „Свети Климент Охридски”, но наред с това мечтае да се посвети на журналистиката. Носителка е на редица отличия за красота, сред които „Царица на долината на розите” (2007) и „Момиче за милиони” (2008).