В България няма хотел за Саманта Фокс
В България няма хотел за Саманта Фокс / netinfo

Разград е първият български град, в който ще пее Саманта Фокс, съобщиха от разградската фирма “Латона мюзик”, организатор на концерта на популярната през 80-те години английска изпълнителка.

Само с мениджърката си и две танцьорки от Манчестър ще пристигне в Разград Саманта Фокс. Ще дойде от Букурещ с лимузина, в румънската столица бил най-близкият хотел с пет звезди, който Саманта Фокс одобрила.

Все пак за няколко часа на 26 септември – деня на първия си концерт в България – тя ще отседне в апартамент в разградски хотел. Фирма за кетъринг ще осигури обяда й – салати, риба и пилешко на грил, също и плодове. Ще пие фрешове, поръчала си е и шампанско „Моет шандон империал”, с намирането на което организаторите срещнали затруднение и затова ще използват резервния вариант – “Дон Периньон”.

Саманта Фокс ще даде пресконференция само за 10 предварително избрани журналисти, концертът й на Градския колодрум ще продължи 45 минути, ще пее на синбек, осигурена е апаратура за 20 киловата звук и 80 киловата светлина. Николай Манолов от “Мюзик Айдъл” и две млади певици от региона – Нина Илкова от Разград и Симона Анжел от Кубрат - ще подгряват звездата.

Саманта Фокс е на 41 години, най-популярна бе през 80-те години. Кариерата й започва като театрална актриса, работи като фотомодел, по-късно започва да се занимава и с музика. Била е омъжена за Леми Килмистър от Motorhead и за фронтмена на Kiss Пол Стенли. През 2003 година обявява публично своята бисексуалност и оттогава официално живее с мениджърката си.

Концертът й в Разград е предшестван от турне в Австралия. Част е от 13-тата рок-фиеста “Разград 2007”, в която участват групи от Румъния, Турция и България. Входът за изявите е безплатен, а цените на билетите за концерта на Саманта Фокс между 10 и 20 лв.