Уилям и Кейт започват семейния си живот в Енгълси
Уилям и Кейт започват семейния си живот в Енгълси / Reuters

Принц Уилям и съпругата му Кейт започнаха живота си като младоженци на остров Енгълси, където бъдещият крал трябва да поднови работата си като пилот на хеликоптер от Кралските военновъздушни сили пет дни след сватбата им.

Животът в това късче земя в най-северната част на Уелс е на светлинни години от този, който двойката води през последните месеци при подготовката на "сватбата на века".

След церемонията и празнична вечер в Бъкингамския дворец, херцогът и херцогинята на Кеймбридж, новите титли, предоставени им от кралицата, прекараха уикенда на тайно място във Великобритания.

"Тази седмица те трябва да се върнат в Енгълси и Уилям ще поднови работата си като пилот", съобщи един от говорителите му. Близък до двореца източник уточни, че принцът трябва да пристигне на острова днес.

След спекулациите къде ще прекара медения си месец, двойката в крайна сметка реши да отложи заминаването си. Засега е сигурно само, че Уилям и Кейт ще прекарат медения си месец в чужбина. Освен това те трябва да направят първата си официална визита в чужбина от 30 юни до 8 юли в Канада, посочва БГНЕС.

В Лондон треската около сватбата все още не е напълно отминала. Туристите продължаваха да се редят на опашка пред Уестминстърското абатство, което посрещна 10 000 посетители през вчерашния, въпреки завишената цена на входния билет от 27 евро. Пищната флорална декорация, най-вече дърветата в предната част на църквата, трябва да останат цяла седмица, за да могат посетителите да се потопят в атмосферата на сватбата.