Убиха чудовище, но дали е Чупакабра?
Убиха чудовище, но дали е Чупакабра? / www.sxc.hu

Мистериозно създание, което много прилича на чудовището Чупакабра от Южна Америка, беше застреляно от американец в щата Кентъки, пише "Дейли Мейл", цитиран от БГЕНС.

Американецът Марк Котрън застрелял странното животно, което няма козина. То е с по-големи уши и по-дълга опашка и прилича на известния кръвопиец Чупакабра. Въпреки че странното животно може просто да има заболяване на кожата или дефект по рождение, инцидентът предизвика разгорещени дебати в интернет, където все повече хора смятат, че именно това е чудовището, изсмукващо кръвта на животните, от южноамериканските приказки.

Първите сведения за чудовището Чупакабра се появяват в Пуерто Рико преди 15 години, а оттогава новината, че някъде има животно вампир, което се готви да нападне, обиколи планетата. С течение на годините, животното е било виждано в Чили, Мексико и в някои южни американски щати, в Тексас и дори в Оклахома.

Скептиците смятат, че застреляното чудовище от Кортън е било болно диво животно, което е станало неразпознаваемо заради заболяването си. За да разясни случката, американецът запазил трупа на убитото животно и иска да го предаде на властите за по-подробни изследвания.