Дрейк
Дрейк / Gulliver/Getty Images
Доминирането на Дрейк в класациите през 2018 година му помогна да влезе в историята на звукозаписната индустрия като първия певец с най-големи продажби в света през няколко години, съобщи World Entertainment News Network.
 
Канадският рапър оглави класациите с много успешния си албум "Scorpion". Той беше най-стриймваният изпълнител за годината на платформи като Spotify и Apple Music.
Представители на Международната федерация на фонографската индустрия, която представлява интересите на звукозаписната индустрия в цял свят, сертифицираха постижението му.

Новият герой: Дрейк прекъсна концерт, за да спре опипващ момичета фен (ВИДЕО)
 
"Дрейк имаше невероятна година с рекорди, година заслужаваща титлата "Записващ изпълнител на годината в света", каза пред "Билборд" Франсис Мур, председател на Международната федерация на фонографската индустрия. „Това, че Дрейк спечели тази награда за втори път е свидетелство за продължаващия му успех в света и способността му да завладява феновете и да установява контакт с тях".
Дрейк беше изпълнителят с най-големи продажби в света и през 2016 г. Ед Шийран получи титлата за 2017 г.

Редом до „Бийтълс: Ариана Гранде сътвори история в Хот 100 на „Билборд“
 
След Дрейк в класацията са суперзвездите са Кей-попа BTS. Ед Шийран слезе на трето място пред Пост Малоун и Еминем, които са съответно четвърти и пети. Следват Queen, Imagine Dragons, Ариана Гранде, Лейди Гага, Бруно Марс.
 
Класацията на Международната федерация на фонографската индустрия се изготвя по данни за стрийминг, сваляне от интернет и физически продажби на сингли и албуми.

За още любопитни новини и снимки харесайте страницата на Dariknews.bg във Facebook тук
БТА