Тайландци поставиха рекорд за масов масаж
Тайландци поставиха рекорд за масов масаж / снимка: БГНЕС

Тайландци поставиха световен рекорд за най-голям масов масаж.

Премиерът на страната Инглук Шинаватра присъства на събитието, на което предишният рекорд от 263 едновременни масажа, поставен в Австралия през 2010 г., беше подобрен. „Чувствах се като омагьосана. Почувствах спокойствие и релакс, докато ги наблюдавах”, сподели премиерът.

Рекордните 641 терапевти масажираха едновременно доброволци в продължение на 12 минути в изложбена зала в Банкок. Събитието, което беше организирано от министерството на здравеопазването, имаше за цел да рекламира масажната и СПА индустрия в страната, с която тя е известна в цял свят.

„Беше лесно, защото правим това всеки ден, за да си изкарваме прехраната. Гордея се със себе си и с моята професия. Никога не съм си мислела, че ще имам шанс за подобно признание”, заяви 53-годишната масажистка Чаянан Чанвутисаван, която участва в събитието, допълва БГНЕС.

Здравният министър Витая Буранасири изрази надежда, че то ще помогне на индустрията да донесе повече приходи за страната, която е любима на туристите и на младоженците, планиращи сватбено пътешествие.