След Алла още руска музика с Машина времени
След Алла още руска музика с Машина времени / Degris
След Алла още руска музика с "Машина времени"
26816
След Алла още руска музика с "Машина времени"
  • След Алла още руска музика с "Машина времени"

Една от легендарните руски групи "Машина времени" ще се представи тази вечер пред българска публика. Концертът й е в зала 1 на Националния дворец на културата и е част от турнето, с което бандата празнува своя 40-ти рожден ден. Машините вече са били веднъж у нас в края на 80-те години на миналия век. Вестник "Комсомолская правда" ги подрежда сред 10-те най-популярни групи в Русия за всички времена.

"Машина времени" станаха на 40 години през 2009-та. И за да отбележат юбилея тръгнаха на мащабно турне, което вече мина през Русия, Украйна, Беларус, Казахстан. Пуснаха и нов албум "Машины не парковать", обложката за който нарисува лично фронтменът и основател на групата Андрей Макаревич. Той и останалите музиканти от бандата обещават двучасово шоу в зала 1 на НДК. Песните, включени в него, са подбрани от феновете на "Машина времени" чрез гласуване в официалния сайт на групата. Сред тях са хитовете "Поворот", "За тех кто в море", "Марионетки", "Костер".

Две са основните изисквания на Машините по отношение на престоя им у нас. На първо място музикантите са категорични, че докато са тук искат да се хранят само с български ястия. Вече са им осигурени и поисканите маси за руски билярд - игра, която е с различни правила от стандартния. Масите се намират в хотела, където бандата е настанена, като една от тях дори е в апартамента на лидера Макаревич.

След концерта в София "Машина времени" продължават юбилейното си турне в САЩ. През април те ще минат през Ню Йорк, Сан Франциско, Лос Анджелис, Вашингтон, Чикаго.