Шоколадът - средство за разкрасяване на кожата
Шоколадът - средство за разкрасяване на кожата / netinfo

Компанията “Sensation Chocolate Paris” (Шоколадово усещане Париж) обяви, че през зимните месеци на 2006 г. пуска в продажба средство за разкрасяване на кожата, което ще удовлетвори търсенето на екзотични, натурални и ефективни съставки.

През последната година френската фирма създаде цяла колекция от продукти на основата на какаото, която има забавящ стареенето и подхранващ ефект върху кожата. В момента “Sensation Chocolate Paris” се готви да пусне на пазара още три продукта от серията.

“Шоколадовата” козметика се продава в 150 СПА-салона и салони за красота из цяла Франция, а също така и в най-големия универсален магазин в Париж – “Галери Лафайет”. Първият продукт от шоколадовата серия се появява на пазара в края на 2005 г.

Според последните новини серията се е разраснала, включвайки крем за лице “Шоколадов фондан”, маска за лице “Шоколадов мус” и мазило за тяло “Шоколадов гранит”. Компанията обяви, че шоколадът помага да се подобри състоянието на кожата, като я почиства и й придава еластичност, а също така я прави мека като кадифе. Шоколадовото масло, получавано от изсушени сортове какао, растящи в Азия и Южна Америка, е широко използван компонент в най-различни козметични продукти.

Популярността на шоколада в качеството му на съставка за разкрасяване на кожата се обяснява с вълшебните му свойства, известни още на ацтеките и маите - шоколадът прави кожата по-мека и възвръща нейната еластичност. /БГНЕС/