Аланис Морисет
Аланис Морисет / Guliver/Getty Images
Бившият мениджър на певицата Аланис Морисет Джонатан Шуорц беше осъден на 6 години затвор за присвояване на 7 милиона щатски долара от нея и други свои клиенти, предаде Асошиейтед прес.

Федералният съд в Лос Анджелис взе решението, след като певицата поиска продължителна и тежка присъда, казвайки, че мъжът е ограбил мечтите й. Аланис Морисет каза, че е поверила спечеленото от нея състояние в ръцете на Джонатан Шуорц и той тайно е източвал сметките й, докато постоянно я е заблуждавал.

Бившият мениджър на Аланис Морисет призна, че присвоил от нея милиони

"Той го правеше в продължение на дълго време по систематичен и зловещ начин", заяви звездата и добави, че до три години е щяла да фалира, ако кражбите са продължили.

Джонатан Шуорц, който обвини страстта си към хазарта за присвояването на парите, плачеше и се извини по време на изслушването, като каза, че поема пълна отговорност за поведението си и ще се срамува цял живот. Той се стремеше да получи присъда под 1 година.

Аланис Морисет обвини бившия си мениджър в кражба на 4,7 млн. долара

Ищците искаха малко над 5 години затвор за подсъдимия, но съдията Доли Джий реши, че той заслужава повече време. Тя каза, че хазартната зависимост на Шуорц може да обясни частично измамата и данъчните престъпления, но не го извинява. Съдията постанови бившият мениджър да плати 8,6 милиона щатски долара като обезщетение.

Джонатан Шуорц призна, че е откраднал почти 5 милиона щатски долара от Аланис Морисет между май 2010 г. и януари 2014 г., както и повече от 2 милиона щатски долара от 5-има други клиенти, чиито имена не бяха споменати.

Това се е случило, докато мъжът е работил за фирмата "Джи Ес Оу бизнес мениджмънт", която била свързана със звезди, като Кейти Пери, 50 Cent и Том Пети.

От компанията отбелязаха, че Шуорц водел охолен живот, свързан с ваканции за 50 000 долара на остров Бора Бора, дългове от хазарт на Бахамите и неплатени данъци.
БТА