Аланис Морисет обвини бившия си мениджър в кражба на 4,7 млн. долара
Аланис Морисет обвини бившия си мениджър в кражба на 4,7 млн. долара / Guliver/Getty Images

Аланис Морисет заведе дело срещу бившия си мениджър, като го обвинява, че присвоил от нея 4,7 милиона долара, предаде Франс прес.

Аланис, която е родена в Канада и стана известна в света на рок музиката през 90-те години на миналия век, уверява, че бившият й мениджър Джонатан Шуорц откраднал от нея общо 15 милиона долара. Без знанието й той направил най-малко 116 трансфера на стойност 4,7 милиона долара от спестовните й влогове през периода 2010-2014 г.

"Джонатан ме уверяваше, че спестяванията ми са в много добро състояние, докато на практика можеше да ме докара до фалит", поясни певицата.

Аланис Морисет описва проблемите си с храненето в нова книга

По съветите му тя отклонила възможността да подпише доходоносен договор за 5 концерта в Лас Вегас. Шуорц убедил Морисет, че тя не се нуждае от пари.

В края на краищата певицата го уволнила през март. Новият й мениджър разкрил измамата. Шуорц дори казал, че Аланис е инвестирала в бизнеса с марихуана.

Аланис Морисет се омъжи тайно за рапър

Морисет е завела дело също срещу фирмата, за която той работел - "Джи Ес Оу бизнес мениджмънт". Тя на свой ред е завела дело срещу Шуорц. От фирмата твърдят, че Шуорц водел охолен живот, свързан с ваканции за 50 000 долара на остров Бора Бора, дългове от хазарт на Бахамите и неплатени данъци.

Източник: БТА