Шеф благодари на свой служител с 26 000 долара
Шеф благодари на свой служител с 26 000 долара / снимка: morguefile.com

Какво бихте сторили, ако вашият началник ви даде чек за 26 000 долара, в знак на благодарност преди да се пенсионира? Когато Боб Дженкис - механик в Хауърд Купър Импорт Сентър от цели 26 години - влязъл на работното си място в сряда, коленете му не спирали да се клатят.

„Бях шокиран”, призна той. „Човек не очаква да му се случи подобно нещо”, споделя още той. Американецът бил един от 89-та служители на 47-годишната компания, получили парично „благодаря” от шефа си Хауърд Купър, който се пенсионира.

83-годишният Купър продал фирмата си през април, тъй като занапред възнамерява да разпуска на люлеещия се стол на верандата.

След като ръководството на бившата му автокъща се сменя официално през този месец, Купър решил да даде на 89-те си подчинени по хиляда долара за всяка година във фирмата. „Моите служители са много важни за мен. Те са причината за моя успех”, сподели той пред местно издание, пише БГНЕС. „Знам двама-трима купувачи, които ми предлагаха повече, но грижата за моите служители е от първостепенно значение за мен”, твърди още той и допълва:

„Моят бизнес бе животът ми цели 47 години. Обичам това, което правех и се наслаждавах всяка сутрин. Все още съм предприемач по душа и предполагам, че един ден да продължа в тази насока”.