Секс митовете, които убиват секса
Секс митовете, които убиват секса / Thinkstock/Getty Images

Предубежденията и стереотипите са част от сексуалния живот, включително на опитни двойки. Те неведнъж са водили до конфликти и раздели. За тях разказват английските изследователи Аарон Керъл и Рейчъл Фреймън:

Мит 1. Забременяването е невъзможно по време на менструация.

Забременяването през този период е напълно реално. Женската яйцеклетка и мъжките сперматозоиди могат да живеят няколко дни в благоприятната среда на матката.

Мит 2. По време на интимност може да се получи инфаркт.

Всички сме чували истории за мъже на зряла възраст, които не са могли да си преценят силите. Но лекарите Керъл и Фрейман уверяват, че вероятността един пушач или диабетик да получат инфаркт по време на полов акт е 1 на 1 милион случая. Напротив, физическото натоварване, на което тялото е подложено по време на секс, е полезно за сърдечно-съдовата система. Освен това изследванията показват, че мъжете, които се занимават със секс два или повече пъти седмично, имат нисък риск на сърдечно-съдови заболявания.

Мит 3. Семейните двойки не са склонни да се занимават със самоудовлетворение.

Колкото и парадоксално да звучи, но лицата със сексуален партньор, мастурбират много по-често от хората без такъв партньор. И съвсем не е задължително това да става, защото сексуалната тръпка при тези двойки е угаснала. Експертката Дана Б. Майърс твърди, че съпрузите и двойките може да прибягват до това, за да смъкнат стреса, да се заредят и по-добре да разбират особеностите на своето тяло.

Мит 4. Разлика между кулминацията на мъжката и женската сексуална активност е 10 години.

По някои данни при мъжете равнището на сексуална активност е високо на 19-20 години, а при жените този пик се пада по-късно - 28-30 години. Истината обаче, че пикът и спадът на сексуалната активност при двата пола се наблюдава през целия живот на индивидите. Изследователите заявяват, че сексуалното желание постоянно колебае и това е свързано не само с възрастта, но и с редица други фактори.

5. Мъжът непременно ще изневери. Това е само въпрос на време.

Преди всичко изневярата не е нещо неизбежно. Тя не зависими от възрастта на съпрузите. Мъжете и жените са по-склонни към изневери, ако са нещастни в своите отношения или са сексуално несъвместими.

6. Мъжете домошари отблъскват жените.

Според едно изследване колкото повече един мъже са занимава с женски работи (готвене, чистене, пране), токова по-рядко той иска секс. И обратното колкото повече се занимава с „мъжки дейности” (примерно ремонт на колата или отстраняване на повреди в ел инсталацията или банята), толкова по-често търси интимност.

7. За жените сексът е обременителен.

Често се твърди, че сексуалното желание при мъжете е по-силно отколкото при жените. Но най-съвременните изследвания показват, че това твърдение е дълбоко невярно. Просто жените често проявяват сексуалното си желание по друг начин. „Когато става дума за биология, многобройните изследвания показват, че жените имат също силно сексуално влечение наравно с мъжете”.

8. Има зависимост между размера мъжките крака и ръце и размера на пениса.

Това изобщо не е така. За растежа и размера на пръстите на ръцете, на краката и половите органите отговарят едни и същи гени. Няма никакви доказателства, че един мъж с голям номер обувки притежава и голям номер мъжко достойнство.

Източник: БГНЕС