Принц Уилям в отпуска в очакване на първа рожба
Принц Уилям в отпуска в очакване на първа рожба / снимка: Gulliver/Getty Images

Британският принц Уилям, който служи като пилот на спасителен хеликоптер в Кралските военновъздушни сили, е излязъл в отпуск, в очакване на раждането на първата му рожба, съобщава шотландският таблоид „Дейли Рекърд”.

Според изчисленията на медиите, 13 юли е приблизителната дата на раждане на херцогинята на Кеймбридж. Тази информация не бе потвърдена от двореца Кенсингтън. От там се ограничиха със съобщението, че бъдещият наследник, или наследница на трона ще се роди през юли.

Британската херцогиня на Кеймбридж Кейт Мидълтън ще роди бъдещия престолонаследник в същата болница, в която принцеса Даяна е родила принц Уилям и Хари. Бебето ще изплаче в частното крило на болницата „Света Мери” в Падингтън, Западен Лондон. Десетки журналисти от седмица са заели позиции пред стълбите в трепетно очакване на събитието, посочва БГНЕС.

Нероденото дете, независимо от пола, ще бъде третото в линията на британския трон - след принца на Уелс - Чарз и след самия принц Уилям. Ако Кейт и Уилям имат дъщеря, тя ще бъде Нейно Кралско Височество принцесата на Кеймбридж, а ако си син, ще бе удостоен със званието Негово Кралско Височество принца на Кеймбридж.

Междувременно слухове, че Кейт Мидълтън и принц Уилям са станали родители, плъзнаха из италианските медии. Според публикации на Ботуша херцогинята е родила момченце, съобщава TV7. От Бъкингамския дворец за момента не са потвърдили информацията. Медиите на Острова също пазят мълчание.