/ Gulliver/Getty Images
Принц Джордж разкри случайно своя прякор докато беше на разходка с баба си по майчина линия - Карол Мидълтън и сестра си Шарлот, съобщава в. „Дейли мейл“. 5-годишният Джордж, който е третият по ред наследник на британския престол, съвсем случайно заговорил жена, разхождаща кучето си край дома на семейство Мидълтън в Бъркшир.5-годишното момченце заявило: "Наричат ме Арчи", докато галело кучето на непознатата.
 
Жената заговорила малкия принц, който с удоволствие играел с кучето й, и за нейна изненада на учтивия въпрос "Как се казваш" с усмивка отговорил: Арчи.Пълното име на малкия принц е Джордж Александър Луис, а в училище е известен като Пи Джи (PG) - абревиатура на английски от "принц Джордж". Родителите на херцозите на Кеймбридж Уилям и Кейт го наричат Типс - по името на популярна марка британски чай.
 
Когато беше бременна с малкия принц Кейт го наричаше "нашето малко грозде".Арчи е съкратено от Арчибалд - германско име с шотландски корени. Британското кралско семейство често използва прякори като принц Уилям е бил наричан Стив в университета, за да се впише сред състудентите си.
БГНЕС