Посрещат Годината на Заека и в Bellagio
Посрещат Годината на Заека и в Bellagio / снимка: sxc.hu

На 3 февруари настъпва китайската Нова година. Луксозният хотел Bellagio в Лас Вегас също реши да отбележи настъпването на Годината на заека.

Зимната и ботаническа градина на хотела ще бъдат декорирани според принципите на древното учение Фън шуй, пише БГНЕС. В центъра ще се намира десеметрова китайска лодка, която наподобява рибарските лодки от ХV век. Тя е изработена от тиково дърво, червено дърво и кедър от компанията Daniels Wood Inc., създала прочутата „Черна перла” от сагата „Карибски пирати”. Лодката е обкръжена от зигзагообразен мост, който води до беседка в стил династията Мин (ХV-ХVІІ в.).

А за Годината на заека китайците казват, че на власт идва най-големият късметлия. Годината на заека носи чистота, спокойствие, доверие и любов. Според китайския лунен календар тя може да донесе много щастие и незабравими моменти. Родените през годината на заека са доста амбициозни и заобиколени от много приятели. Въпреки кроткия си нрав, този знак покровителства тези, които неотклонно следват своите цели и притежават добър вкус.