/ NOVA
От днес всеки може да дари средства за проектите
Специалното издание на най-голямата социално отговорна инициатива на Нова Броудкастинг Груп - ПРОМЯНАТА тече с пълна сила.

Първи стъпки в разбирането на нарушенията от аутистичния спектър

След като финалистите в конкурса получиха безвъзмездна подкрепа и серия обучения от Reach for Change България през септември и октомври, те активно работят по осъществяването на проектите си в подкрепа на деца, засегнати от COVID-19 кризата.

От днес всеки може да стане част от ПРОМЯНАТА и да подкрепи финалистите като дари за техните проекти на http://www.nova.bg/promyanata.

Ето ги и тях:

За да помогнат на децата от институции по време на продължителната изолация, Фондация „Подарете книга“ учредяват стипендиантска програма, която да мотивира децата в постигането на различни образователни и лични цели с онлайн помощта на ментори-доброволци.

NOVA

Сдружение “Бъдеще за децата” изработват онлайн материали с образователни игри, приказки, забавни работилници, съвети и консултации, с които родителите да спомагат развитието на децата си (3-8 г.) в домашна среда и да успешното справяне с предизвикателствата в учебния процес.

NOVA

Сдружение “Първи юни” създават програма, която предоставя учебни материали и пособия, консултации и обучения, чрез които родителите в района на Бяла Слатина да помагат на децата си (5-7 г.) да усвояват учебния материал и да запазят мотивацията си за учене.

NOVA

Сдружение “Национална мрежа на здравните медиатори” обучават групи от младежи (16-24 г.) от уязвими групи, които след това да осъществяват здравно-информационни кампании сред своите семейни, приятелски и съседски кръгове за придобиване на отговорно поведение в борбата с инфекциозни заболявания.

NOVA

Чрез кампанията „Стара техника за ново начало” Център "Амалипе" събира дигитални устройства, които предоставя на децата, които нямат възможност да се включат в дистанционния образователен процес. Допълнително ученици-наставници ще помагат на децата да работят с устройствата и да учат с желание.

NOVA

Дарителската кампания се осъществява в партньорство с Фондация BCause чрез Platformata.bg.

Специалното издание на ПРОМЯНАТА се осъществява в партньорство и ING, Аурубис България и NN България, които осигуряват финансиране за грантове за финалистите в специалното издание на ПРОМЯНАТА на обща стойност от 60 000 лв.