Отварят Пет Еъруейс - авиокомпания за домашни любимци
Отварят Пет Еъруейс - авиокомпания за домашни любимци / снимка: БГНЕС / Вероятният пасажер

Въздушен кетъринг ексклузивно за космести пътници полита през юли с обещанието да направи пътешествието по въздуха комфортно и да изпълни всичко, което домашното животинче би могло да поиска, предаде АФП.

Първият полет на "Пет Еъруейс" ще бъде на 14 юли от Тетърборо, малко летище извън Ню Йорк, до Вашингтон, Чикаго, Денвър и Лос Анджелис, съобщава създателката на новата услуга Алиса Биндър. Тя и съпругът й Дан Висел обясняват, че компанията е създадена с цел да осигури безопасно и комфортно решение за транспортиране на домашни любимци.

Полетите, с цена в едната посока 149 долара, ще се осъществяват на модифициран "Бийчкрафт" 1900. Този тип самолети имат 19 места за пътници. В случая те ще бъдат заменени с територия за 50 домашни любимци. Двама пилоти и придружител - такъв ще е съставът на екипите. "Всичко се прави за комфорта и безопасността на любимците", изтъква Биндър.

Чек-инът им ще се прави както обичайно - т.е. желателно е представянето им на летището да става 2 часа преди съответния полет. С цел избягване на опашките, регистрацията на необичайните пътници може да бъде правена дори 72 часа по-рано.