Извънредното положение заради коронавируса е първо в своя характер в родината ни. За всички ни ситуацията е нова, непозната, а заради невидимия враг и непривична. Времето ще става все по-хубаво, а ние трябва да си седим вкъщи. Именно сега е моментът, в който трябва да покажем отговорност към себе си, близките си и да бъдем дисциплинирана.

Към този апел се присъединиха и популярни лица от българския шоубизнес, които и показаха как прекарват времето си в условия на изолация. Вижте в канала "VIP Virals" във vbox7:

Диляна Попова

"Обличайте халатите, дърпайте решетките и стискайте зъби! Прилича на военен режим, но по-добре да го наричаме отговорност", пише актрисата и допълва, че има идеи как да уплътни първата седмица, а за после - ще видим.
 
Благой Георгиев

Набожният футболист е убеден, че постът и молитвата са лекарството срещу всички беди и публикува снимка на олтар на храм.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

МОЛИТВА И ПОСТ🙏🏻🙏🏻🙏🏻 Това е лекарството срещу всички беди!!!

A post shared by Blagoy Georgiev (@blagogeorgiev_official) on


Калин Вельов

След като музикантът призна, че е подценил ситуацията, той прикани за отговорност и трезва мисъл. Последната му публикация е от домашен фитнес, тъй като, знаете, частните такива са затворени до края на месеца.
 
Галена

Певицата публикува снимка от дома си и просто призовава да си седим вкъщи. "По-опасна и от короната", пишат фенове. Други цитират част от нейна песен - "паниката хвана ме".
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

#stayhome

A post shared by Galena (@galena1) on


Наталия Кобилкина

Сексоложката препоръчва любими филми и автори, на които да отделим време, докато сме вкъщи.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Любими моите приятели, който кара моите семинари знае, че винаги препоръчвам уникални филми. Тук подбрах 10 филма, които задължително трябва да видете по време на карантина: 1. 1+1 ХОЛИВУДСКА История (the upside) 2. Агора 3. Only you 4. В тъсенето на щастие 5. Blinde side 6. Money 7. Joy - за майка откривател 8. Iron-lady 9. Owner 10. My blind date with life И ще подготвя и списък с книги за вас)) И карантин ще прижевеем заедно! Нека да е време за духовното развитие!

A post shared by Natalia Kobylkina (Official) (@nataliakobilkina) on


Лазар Ангелов

Световноизвестният фитнес модел също страда заради липсата на отворени зали, но пък страда с чувство за хумор и публикува колаж със себе си.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Lazar Angelov (@lazar_angelov_official) on


Venci Venc'

"Капка с вирус “COVID-19”, с която природата просто ритна доминото на цялото ни цивилизационно не развитие, а високомерие в днешния свят", пише изпълнителят и заявява, че никой не може да предскаже какво ни чака. "Ясно е само едно - след като всичко това премине, ще се събудим в различен свят. Вероятно малко… или много по-затворен."
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

“Когато хората трябва отново да станат хора.” Съвременният човек е странно същество. Презадоволен, ламтящ за още и още дрехи, електроника, пари. А в същото време иновациите, изкуственият интелект, всички открития и красиви сгради, чувството че можеш да победиш природата и че си по-голям от нея - всичкото това се оказа не по-голямо от една микроскопична капка. Капка с вирус “COVID-19”, с която природата просто ритна доминото на цялото ни цивилизационно не развитие, а високомерие в днешния свят. През последната седмица борсите преживяха най-големия си срив от десетилетия. Никой не може да предскаже с точност какво ще ни костват дните през които преминаваме в момента. Нито колко дълго ще продължи този период. Ясно е само едно - след като всичко това премине ще се събудим в различен свят. Вероятно малко… или много по-затворен. Където и да се намирате в момента знаете за какво говоря, защото независимо от националност и религия, всички се чувстваме по еднакъв начин. В тази ситуация всеки конфликт, актуален само допреди няколко седмици - изглежда дребен и ненужен. Всеки стремеж към новия телефон, кола и дрехи с големи щампи - изглежда нелеп. В това число осъждам дори и себе си. И тук не става дума дали ще сме стресирани или не. Във всеки град има поне по няколко дяволи, които отварят вратите си и се успокояват с невярна информация, че обикновеният грип бил много по заразен. Не случайно в момента целият свят се мобилизира. Държавата вече обяви строги мерки, но обявяването им е едно, а прилагането абсолютно друг въпрос. Всички разчитаме един на друг. Ако няма мисъл за другия, всяка битка ще бъде загубена, а цената прекалено висока. Наистина дойде времето, в което хората трябва отново да станат хора и така ще минем през това. Credits: @svetoslav120 Artwork by @vladovassilev Written and directed by #QuentinQuarantino #Quarantine #covid_19 #Virus #Pandemic #2020 #situation #Bulgaria #Sofia #OutOfControl #undercontrol

A post shared by Venci Venc' (@venztagram) on