/ Gulliver/Getty Images
Костюмите на Батман и Робин от телевизионния сериал "Батман" от 60-те години на миналия век ще бъдат изложени на търг в Лос Анджелис заедно с други реликви от света на поп културата, включително от сериалите "Стар трек" и "Щастливи дни", предаде Франс прес.

За костюмите, носени от двамата супергерои в 120 епизода от сериала "Батман", които са били излъчени между 1966 г. и 1968 г., се очаква да бъдат платени между 150 000 и 200 000 долара.
 


Според експерти от аукционна къща "Профайлс ин хистъри", която организира търга на 17 декември, става въпрос за два уникални костюма, носени от Адам Уест Бърт Уорд в образите съответно на Батман и Робин. За продажба ще бъдат предложени и други аксесоари от култовия сериал, като бюст на Шекспир, снабден с копче, което позволява да се отвори "батпещерата", и червен телефон, с който е снабден батмобилът.

„Жокера” подобрява рекорд след рекорд


Сред лотовете ще са също туники, носени от Уилям Шатнър и Ленард Нимой в образите съответно на Джеймс Кърк и Спок в "Стар трек". Предполага се, че всяка от тях ще бъдат платени между 40 000 и 60 000 долара.

Черното кожено яке, носено от Хенри Уинклър в образа на Фонзи в "Щастливи дни", пък би трябвало да намери купувач за най-малко 25 000 долара. /Йордан Ачков/
 
БТА