Обвиниха Стивън Спилбърг за убийството на динозавър
Обвиниха Стивън Спилбърг за убийството на динозавър / снимка: Guliver/Getty Images

Сценаристът, продуцент и един от най-успешните американски кинорежисьори Стивън Спилбърг си навлече гнева на природолюбители, след като в интернет се появи фотография, направена преди повече от 20 години по времето на снимките на култовия му филм "Джурасик парк", съобщи в."Дейли мейл".

Изображението на Спилбърг, който с доволен вид седи край тялото на "мъртъв" трицератопс, накара защитниците на правата на животните да го заподозрат в убийството на нещастното влечуго, допълва БТА.

Снимката от 1993 година се е появила на 6 юли във Фейсбук, на страницата на известния американски сатирик Джей Бранскомб.

"Тази позорна снимка изобразява ловец, който е застанал до убит от него в резерват трицератопс. Споделете тази фотография, за да разбере светът и този презрян човек да се засрами" - е шеговитият надпис под снимката.

Читателите на Бранскомб обаче не са разбрали шегата, приемайки историята за чиста монета и са започнали да се организират в защита на динозаврите. Потребителите на Фейсбук са оставили под фотографията много злобни коментари по адрес на "убиеца".

Още по-удивително е, че много от защитниците на животните са разпознали Спилбърг, но така и не са се сетили, че Бранскомб просто се е пошегувал, приписвайки на режисьора убийството на динозавъра. Възможно е хората да не са разпознали животното и да са го помислили за нещо като хипопотам.

"Мислех, че резерватите са най-доброто средство за защита на тези невинни животни. Но вие, твари, отивате в домовете им и ги убивате" - пише в един от коментарите във Фейсбук. Според жената, автор на текста, дори популацията на тези животни да е
голяма, това не е повод те да бъдат убивани.

На друг от коментиращите се опитват да обяснят, че Стивън Спилбърг е режисьор на "Джурасик парк". "Все ми е едно кой е той, не е трябвало да убива животното", отговаря потребителят на социалната мрежа.

В крайна сметка под снимката са оставени повече от няколко хиляди коментара от хора, които така и не са се сетили, че трицератопсите са измрели преди 66 милиона години и Спилбърг се е снимал до механичен макет от филма, донесъл от продажбата на билети повече от 1 милиард долара и отличен с три награди "Оскар".