Нощта, която промени Америка - Ед Съливан им показа „Бийтълс”
Нощта, която промени Америка - Ед Съливан им показа „Бийтълс” / снимка: Guliver/Getty Images

Пол Маккартни и Ринго Стар ще участват в предаване, посветено на групата „Бийтълс”, което ще бъде излъчено утре по американски тв канал, предаде ДПА. Дуетът ще изпълни „With a Little Help From My Friends” и „Hey Jude” в предаването „Бийтълс - Нощта, която промени Америка”, съобщи телевизията Си Би Ес.

Двучасовото шоу започва в ефир в 20.00 ч. източноамериканско време (бел.ред. 1.00 ч. след полунощ в понеделник по Гринуич). Часът и датата са подбрани така, че да съвпаднат с момента отпреди 50 години, когато легендарната британска група се появява за пръв път в популярното тв шоу на Ед Съливан.

Сред другите участници в утрешното предаване са Ани Ленъкс и Дейв Стюарт, Алиша Кийс с Джон Леджънд, групата Maroon 5, Джон Майър с Кийт Ърбан, Кати Пери, Брад Пейсли с Фаръл Уилямс, Шон Пен, Ед Шийрън, Джо Уолш и Стиви Уондър, гласи съобщението на Си Би Ес.

В сайта на електронната медиа пише, че шоуто е записано предварително. Час и половина преди началото на излъчването му експерти и музиканти ще обсъждат на живо музикалното и културното влияние на ливърпулската четворка, допълва БТА.