/ Gulliver/Getty Images
Командер, двегодишната немска овчарка на семейство Байдън, ухапа още един агент на Сикрет сървис, съобщи Би Би Си.

Нападението е станало в понеделник вечерта и служителят е бил лекуван в комплекса, се казва в изявление на Сикрет сървис от вторник.

Това е 11-ият път, в който кучето хапе охранител в Белия дом или в дома на семейство Байдън.

Прессекретарят на Белия дом по-рано обвини за нападенията стреса от живота в Белия дом.

"Както всички знаете, комплексът на Белия дом може да бъде уникален и много стресиращ. Това е нещо, което съм сигурна, че всички можете да разберете", каза тя през юли.
 
"Той е уникален и е стресиращ за всички нас. Така че можете да си представите какво е за семейния домашен любимец или за семейните домашни любимци, в по-широк смисъл".

Командер е по-малката от двете немски овчарки на семейство Байдън. Другите инциденти с ухапване са станали в дома на президента и първата дама в Делауеър.
 

"Вчера около 20:00 ч. полицейски служител от униформения отдел на Сикрет сървис влезе в контакт с домашния любимец на първото семейство и беше ухапан", заяви говорителят на Сикрет сървис Антъни Гулиелми.

По-късно той заяви пред CNN, че пострадалият служител е разговарял с директора на Сикрет сървис Кимбърли Чийтъл във вторник и се чувства добре.

През юли служителите на Белия дом заявиха, че след поредица от нападения срещу персонала опитват нови техники за обучение на Командер и за водене на каишка.
БГНЕС