Нар и фурми за здраво тяло, помагат и при импотентност
Нар и фурми за здраво тяло, помагат и при импотентност / Thinkstock/Getty Images

Нарът намалява стреса, помага срещу артрит и дори срещу импотентност. Изследване на израелски учени е показало, че ако всеки ден се изпива по половин чаша сок от нар (приблизително 115 милилитра), може да бъде намален рискът от сърдечен пристъп и инсулт, съобщи в. "Дейли телеграф". Друг чудодеен плод са фурмите.

Сътрудници на Израелския технологичен институт Технион са направили тези изводи, след като са извършили експеримент с мишки. Животните са били с повишени нива на холестерина. В работата си израелските учени са използвали също артериални клетки, култивирани в лаборатория.

Оказало се, че сокът от нар и фурмите значително намаляват скоростта на развитие на атеросклерозата, застрашаваща със сърдечни пристъпи и инсулт. Като цяло съдържанието на холестерин в артериите е намаляло с 28%.

Във фурмите и в нара има много антиоксиданти, които предпазват сърдечносъдовата система, витамин А, С, Е, желязо. Най-изразен положителен ефект е достиган, когато сокът от нар е бил съчетаван с по три фурми и е бил консумиран всеки ден. Най-интересното е, че концентрат от полезни вещества съдържат костилките на фурмите. Затова учените съветват те са бъдат смилани и изяждани.

Открийте продукти за здраве и красота и сравнете цените им тук

Източник: БТА