Конституционно признаха носенето на торбести панталони в САЩ
Конституционно признаха носенето на торбести панталони в САЩ / снимкa: Sofia Photo Agency

Съдия от щата Флорида обяви за противоконституционен закона, забраняващ носенето на панталони, които не стигат до талията, предаде АФП, цитирана от БГНЕС.

17-годишен младеж беше арестуван миналата седмица в град Ривера Бийч, в който носенето на такива панталони е забранено след петиция на жителите. Той трябваше да плати глоба от 150 долара или да положи общественополезен труд, но тъй като има предишни провинения за употреба на марихуана, беше пратен в затвора.

„Някой да ми помогне!“, възклика съдия Пол Мойле. „Не говорим за показване на задните части! Става дума за някой, чиито панталони позволяват на полицай да види бельото му, за което е задържан“, възмути се съдията.

Прокурорът Карол Бикърстаф отбеляза иронично, че „вече имаме полиция по модата“, след което поиска законът да бъде обявен за противоконституционен, с което съдията се съгласи незабавно. Приемането на закони, забраняващи носенето на ниски панталони, предстои в няколко американски града, включително Далас, щата Тексас и Атланта, щата Луизиана, а в законодателното тяло на щата Флорида е представен проектозакон, забраняващ носенето на такива панталони.