Кои са въпросите за 100 000 лв. на Ники Кънчев и Драго Симеонов?
Кои са въпросите за 100 000 лв. на Ники Кънчев и Драго Симеонов? / снимки: Нова телевизия

Ники Кънчев за първи път отговаря на въпросите в „Стани богат" - с любопитната за зрителите смяна на местата започна „Сезонът на професионалистите" на шоуто по Нова телевизия. В него известни двойки с утвърдени имена в своята област играят с благородна цел - най-новата социално-отговорна инициатива на телевизията Game Changers (отговорна за инициативата в световен план е фондация Reach for Change) .

В първото издание заедно с Ники Кънчев отговорите потърси Ани Салич - най-новото лице на медията и жената посланик на каузата. А въпросите на известния тандем задаваше гласът на Дарик радио - журналистът Драгомир Симеонов.

Ники Кънчев споделя, че е „преминал границата" и е влязал в игра в „Стани богат",
защото инициативата на Нова телевизия си струва жеста. "Reach for Change не просто ще дарява пари на някой нуждаещ се чрез съответните фондации, но ще развива предприемачеството в социален аспект. Всеки, който иска да се включи със свой проект, който да подава ръка на нуждаещите се деца, ще може да кандидатства за грантове. Ани Салич е посланичката на Reach for Change. Тя ще обиколи цялата страна и ще се среща с всички, които имат идеи в това отношение", разказва Ники Кънчев. Затова по думите му нямало нищо по-естествено от това Ани Салич да даде старта на сезона. За да покажат значимостта на каузата за телевизията и шоуто, продуцентите създали именно тази първа двойка професионалисти.

Преди играта господин „Стани богат" е дал жокер на гост-водещия - да бъде себе си и да „излива" всичко, което знае около въпросите.

„Драго Симеонов е човек, който знае много и се интересува от детайла, от малката подробност около голямото, което и да е събитие, събирач на факти, около които плете истории", казва Ники Кънчев. И си спомня, че колегата му има опит като водещ на телевизионно куиз шоу.

Драго намира любопитни отговори на интригуващи и необичайни въпроси, отправени от слушателите на Дарик, в рубриката си „Питанка", която се излъчва всеки делник в сутрешното предаване на радиото „Дарик кафе".

Тръпката да задава въпроси в „Стани богат" обаче и то на Ники Кънчев той описва като „усещането в онези прекрасни и фантастични сънища, които знаеш, че ще свършат и затова гледаш да запомниш всеки детайл".

Драго Симеонов признава, че ако има възможност да участва, би искал да играе в тандем с човека - лице на Стани богат. Водещият на „Следобедният блок" по Дарик е убеден, че няма по-добър партньор от колегата му с едноименно шоу в радио ефира - Ники Кънчев.

И според правилата на играта двамата отговарят на въпроси.

Кои са въпросите за 100 000 лв. на Ники Кънчев и Драго Симеонов?
netinfo
НИКИ КЪНЧЕВ

прибягва до жокер още при първия въпрос:

Радио или телевизия?

Може ли да ползвам жокер „50 на 50"?

Ефирът ти носи....

Емоции, удовлетвореност, работа, професионализъм...

Най-хубавото, което каза в ефир:

Нека играта започне СЕГА!

 

Ники е перфектен водещ с фино чувство за хумор, огромна дисциплина и светкавичен усет за импровизация, но преди всичко е добър човек и приятел и носи в себе си искрата на постоянното любопитство на неуморните и смелите

- Драго Симеонов

Най-необичайното, което каза в ефир:

Много са тия неща... за 21 години в Дарик и 14 години в „Нова телевизия"

Кое е по-лесно - да формулираш въпроси или да даваш отговори?

Е, по-лесно е да задаваш въпросите. Отговорите винаги крият прекрасния риск да се изложиш или да говориш някакви глупости....

На въпроси в коя област се чувстваш най-уверен да отговаряш?

Може би музиката - банди като „Дийп пърпъл", „Деф лепард", „Ю Ту", „Щурците", „Сигнал", „Дияна експрес" - знам наизуст биографиите и албумите им.

А в коя - най-несигурен?

Химия, физика, понякога най-елементарна логика. Когато не мога да схвана нещо - не мога и това е...

В играта „Стани богат" правилата за участниците са ясни, а какво е правилото на водещия?

Да, естествено, че и тук има правила, въпреки безбройните импровизации. Първо и основно правило - всички играчи са равни и равнопоставени спрямо играта. Докъде ще стигнат си решават самите те или съдбата им.

Кои са въпросите за 100 000 лв. на Ники Кънчев?

О, има много такива, които съм ги събирал през годините..като „Какво е направил Юда с трийсетте сребърника от „продажбата" на Исус?" или „Защо германският национален отбор по футбол много често когато играе с зелени фланелки след като в немския национален флаг няма и капка зелено?". Принципът на националните екипи е да бъдат базирани върху цветовете от знамената им...

А знаеш ли отговорите им?

Да, ама нека и вашите читатели потърсят истината...

 

* * *

Кои са въпросите за 100 000 лв. на Ники Кънчев и Драго Симеонов?
netinfo
ДРАГО СИМЕОНОВ

търси помощ за последната „питанка":

Радио или телевизия?

Радио-визия

Ефирът ти носи....

Енергия.

Най-хубавото, което каза в ефир:

Започваме.

Най-необичайното, което каза в ефир:

Нямам думи.

Младият Кънчев. По-умният Кънчев. Подобрената и ъпгрейдвана версия на Кънчев. Дано не се обиди от толкова сравнения. Хаха

- Ники Кънчев за Драго Симеонов

Кое е по-лесно - да формулираш въпроси или да даваш отговори?

Въпросите са по-важни, отговорите са само тяхно следствие.

На въпроси в коя област се чувстваш най-уверен да отговаряш?

История и кино.

А в коя - най-несигурен?

Музика.

В играта „Стани богат" правилата за участниците са ясни, а какво е правилото на водещия?

Накарай участниците да усетят, че всеки грешен отговор е случайност, а всеки верен - естественият продукт на мисловните им усилия. И тогава удоволствието от играта ще е неизмеримо.

Кой е въпросът за 100 000 лв. на Драго Симеонов?

Ами този въпрос ме хвърли в голям размисъл, така че предполагам - това е.

А знаеш ли отговора му?

Имам известни предположения, но без помощ от приятел няма да мина.