/ Gulliver/Getty Images
Музикалната легенда и основател на „Бийтълс“ Пол Маккартни издава първата си книга за деца - „Хей, дядо Готин!“, съобщиха българските издатели. Илюстрациите са на Катрин Дърст.

Gulliver/Getty Images

Дядо Готин е неуморен изследовател, който умее неподозирани вълшебства. С помощта на магическия си компас поема на пътешествие с четиримата си внуци в търсене на нови приключения. Да яздят летящи риби, да бягат от развилнели се бизони и да бъдат преследвани от лавини за децата е просто всекидневие, когато са в компанията на своя дядо.
 

Накратко казано, книгата е за един герой, наречен дядо Готин, който олицетворява всички дядовци навсякъде по света, казва авторът. Той има четирима внуци и ги нарича хлапаци. Те много го обичат и заедно поемат на какви ли не приключения, а той си пада малко нещо магьосник. Исках да напиша тази история за всички дядовци и баби, и за техните деца, за да могат да им го четат преди лягане, допълва Маккартни.
 

От момента, в който пише първата си песен на 14 години, той поема по стъпките на кариера, несравнима със своето многообразие, креативност и влияние. През 60-те години Пол променя света завинаги с „Бийтълс“.

Gulliver/Getty Images

Не спира дотам, а продължава да покорява връх след връх и като соло изпълнител, като основател на „Уингс“, а също и в сътрудничество с много световни артисти.
 

До момента Пол Маккартни е носител на 18 награди „Грами“, а през 1996 г. получава звание от кралицата за заслугите му към музикалното наследство на Великобритания.

Gulliver/Getty Images