Кметът на Каварна кани U.D.O. за Нова година
Кметът на Каварна кани U.D.O. за Нова година / netinfo

Пионерите на германския хеви метъл - U.D.O., пристигат у нас за концерт на 31 декември по покана на oбщина Каварна. Класическите метъли ще стъпят в родната столица на Рока, водени от основателя си – емблематичния Udo Dirkschneider.

В навечерието на Новата година легендите ще разтресат каварненския бряг с парчетата от последния си, четиринадесети албум Mastercutor, който излезе в края на миналата година.

Udo Dirkschneider идва в България за четвърти път, след като за последно беше в Кавaрна през 2005 г.

Според традицията, въведена от кмета Цонко Цонев, новогодишният празник в Каварна трябва да е оглавен от присъствието на поне една световна рок звезда. До сега на новогодишното хоро са се хващали Glen Hughes и John Lawton (в навечерието на 2006 г.) и Ronnie James Dio (в навечерието на 2007г.).

Миналогодишната еуфория беше подкрепена мощно от HolyHell и Saxon, а специални гости бяха Джоуи Дe Майо и Ерик Адамс от Manowar.

И тази година кметът ще закрие годината подобаващо силно и гръмко, така както всъщност премина тя. Немските герои - U.D.O. ще подарят на гостите на града качествен хеви метъл и истински рок емоции.