Китайка се оказа единствената пътничка в самолет (СНИМКИ)
Китайка се оказа единствената пътничка в самолет (СНИМКИ) / ThinkStock/Getty Images

Китайка, която се връщала у дома за честванията на Лунната Нова година, била много изненадана, когато се оказала единствената пътничка в самолет, предаде Франс прес.

Това предизвикало завистливите коментари на нейни сънародници в интернет. В понеделник близо 100 000 пътници били блокирани на гарите в Кантон в южната част на страната заради лоши метеорологични условия. Същия ден щастливата пътничка Чжан качила в социалните мрежи снимки на странното си пътуване със самолет до града.

На тях се вижда, че младата жена е заела забавна поза на фона на празните кресла на борда на самолет на компанията "Чайна садърн еърлайнс", който лети по маршрута Вухан-Кантон.

Полетът бил с 10-часово закъснение и другите пътници хванали самолети, които излетели по-рано. Това позволило на Чжан да се възползва от специално внимание от персонала на борда на самолета. По думите й, по време на полета тя се почувствала като китайски новобогаташ.

"Чайна садърн еърлайнс" осигурява връзката по въздуха между Вухан и Кантон със самолети Боинг 737-700, които превозват 137 пътници.

Източник: БТА