/ iStock/Getty Images
Картичките за Свети Валентин във Великобритания тази година са вдъхновени и от пандемията, като съдържат изображения и шеги със защитни маски, мерене на температура и социално дистанциране,
съобщи Ройтерс.
 

Дизайнът на поздравителните картички за Деня на влюбените на сайтове като "Тортфул" и "Мунпиг" включва изображения на социално дистанцирана двойка в защитен костюм, сърце със защитна маска или двойка, изтощена от времето, прекарано в карантина у дома.
 

Аманда Халъм, дизайнер за "Панда енд Принс", залага на закачка с меренето на температура за една от картичките си. Тя е нарисувала дигитален термометър със сърце и шеговит надпис. "Ако картичката може да предизвика усмивка и да накара хората да се разсмеят в тези трудни времена, би било перфектно", казва работещата в Нотингам дизайнерка.

Заради ограниченията в общуването през 2020 г. хората все повече търсят картички, за да поддържат връзките си с приятели и роднини. Халъм казва, че през миналата година е отчела 200 на сто ръст в търсенето на нейни картички.
 

В "Мунпиг" тематичните картички за Ковид-19 са 5 на сто от всички продажби, казват от компанията.
БТА