/ Gulliver/Getty Images
Камерън Диас разказа за решението си да се оттегли от актьорството и как това й е помогнало да намери покой.

47-годишната актриса не е участвала във филм от римейка на „Ани“ през 2014 г., в който тя играе ролята на госпожица Ханиган, и призна, че се е почувствала така, сякаш е преобразила част от живота си, когато се е отдалечила от Холивуд.

Звездата от „Ангелите на Чарли“ се почувствала изморена от светлината на прожекторите и знаела, че нещо трябва да направи.

Камерън беше попитана от своята приятелка Гуинет Полтроу, която също вече не играе във филми, в предаването й „In Goop Health“ как се чувства, след като се отказа от актьорството, на което тя отговори: „Мир. Мир в душата ми, защото най-накрая се грижа за себе си. Толкова е уморително да се работи на това ниво и да бъдеш толкова известен. Погледнах живота си и видях, че... когато правиш филм, това е перфектното извинение да те притежават. Ти си там 12 часа на ден месеци наред. Нямаш време за нищо друго. Разбрах, че съм предала части от живота си на всички тези други хора... и трябваше да си го върна."

Въпреки това звездата от „Ваканцията“, която роди първото си дете, дъщеря си Радикс, от съпруга си рок звездата Бенджи Мадън преди малко повече от шест месеца, не изключи връщане във филмовия бизнес в бъдеще.

„Гучи“ определи коментарите на Камерън като "окуражаващи", като добави, че хората "обичат" да я гледат на екрана.
БГНЕС