Според някои хора не е добре да се яде месо. Те предпочитат да станат вегетарианци и се отказват от месото. Дори много от тях посочват, че са се избавили от редица здравословни проблеми, консумирайки само растителни храни.

Други смятат, че ако не ядем месо ще се разболеем. Последните години доста нашумяха и диети богати на месо, в които то се консумира всеки ден. Такава е диетата на френския диетолог и специалист в областта на храненето д-р Пиер Дюкан.

Вижте какво ще стане, ако ядем само месо и нищо друго:

Специалистите са установили, че липсата на фибри, които си набавяме от растенията, води до различни видове нарушения при функционирането на храносмилателната и отделителната система.

Освен това най-лесният начин за тялото да си набави енергия е да превърне въглехидратите в глюкоза. Когато те отсъстват, тогава започва да изгаря важни мазнини и белтъчини.

месо
ThinkStock/Getty Images

Пълната месна диета ще ни лиши от витамин С. И понеже хората сме от онези бозайници, които не могат да го произвеждат сами, ние трябва да си го набавяме от плодовете и зеленчуците. А без този важен витамин тялото ни не може да произведе колаген и ще се разболеем от пиратската болест скорбут.

И още:

Учени: Вегетарианците са виновни за глобалното затопляне

Вегетарианците се възприемат от околните като по-малко мъжествени

Вредно ли е вегетарианството

Яденето на месо съкращава живота

За още любопитни новини и снимки харесайте страницата ни във Facebook тук