Тревожността и депресията и психичните разстройства могат да засегнат всеки и никой не е застрахован, дори и звездите. Много знаменитостите избират да говорят открито за своите здравословни проблеми.

Каналът "OMG Facts" във vbox7 разказва за няколко световноизвестни личности, които споделиха, че са имали проблеми с различни психични разстройства:

Пинк

Певицата Пинк в свое интервю разкрива, че е страдала от психично разстройство и споделя, че се е борила с чувство на тревожност и депресия.
Тя е защитник на всеки, който изпитва подобни чувства да потърси помощ чрез терапия или специалист. Смята също, че за нейното поколение това са едни от най-честите проблеми, които се случват и за това трябва да се говори и дава гласност.

Сара Мишел Гелар

Актрисата Сара Мишел Гелар разкрива за битката си с психичните заболявания като в своя Instagram тя споделя, че е изпаднала в следродилна депресия. Това се случило след раждането на първото ѝ дете Шарлот. Тя е откровена и казва, че децата са най-прекрасното нещо и променят напълно живота, но че и тя като много други жени се е борила с чувството на следродилна депресия.

Актрисата споделя още, че е в този период от живота си е получила помощ от специалист и че всяка жена заслужава помощ в такъв момент.

Кендъл Дженър

Телевизионната звезда Кендъл Дженър разкри, че зад бляскавия живот, който води се крият проблеми и не всичко е прекрасно и безоблачно.
Тя разкри, че също се е борила с чувство на тревожност, което изключително много ѝ е пречело в личния и професионалния ѝ начин на живот. Признава, че е успяла да овладее ситуацията с йога и дихателни упражнения.

Аманда Сайфред

Красивата актриса Аманда Сайфред открито говори, че страдала от обсесивно-компулсивно разстройство, когато е била бременна с първото си дете. Тя признава, че е приемала антидепресанти като част от продължаващото лечение на обсесивно-компулсивно разстройство.

Аманда разказва, че приема много ниска доза от специално лекарство от 19-годишна възраст, което сигурно никога няма да спре. Тя вярва, че психичното заболяване е нещо, което трябва да се вземе толкова сериозно, колкото всичко останало.

Катрин Зита-Джоунс

През 2011 г. актрисата Катрин Зита-Джоунс разкрива, че има биполярно разстройство тип II. При него депресивните периоди се редуват с хипомания. Тогава тя споделя, че е щастлива, че това, което ѝ се случва може да се дефинира, и че това което преживява си има име. Така терапевтът ѝ е успял да ѝ бъде в максимална помощ. През 2011 г. актрисата споделя, че това са неща, за които трябва да се говори.