/ ThinkStock/Getty Images
Удоволствието ще ви струва само...159 долара
Отглеждането на котка е изключително приятно, като се изключат топките косми и почистването след изхождането на питомеца. Проблемът с космите трудно може да бъде разрешен, но ново приспособление улеснява "физиологичния казус" - самопочистваща се котешка тоалетна, съобщава сайтът Ред ферит.
 
Приспособлението Catolet използва лентов конвейер, който "отвежда" котешките "подаръчета" директно в канализацията. Въпреки че се нарича котешка тоалетна, джаджата не разчита на стандартните абсорбиращи настилки.
 
Котките могат да манипулират стопаните си (ВИДЕО)

В случая писаната просто се качва върху лентата и задоволява физиологичната си нужда. Вградени сензори отчитат наличието на "подарък" и задействат конвейера и специално раздробяващо приспособление. Така наситнените екскременти "отпътуват" право в канализацията.
 
15 сладки котета, които ще ви разсмеят и умилят (СНИМКИ)

Начинът на работа на самопочистващата се котешка тоалетна означава, че тя трябва да се намира в банята и да бъде свързана както с източник на вода, така и с канализационна тръба. Устройството използва и приложение, което съобщава дали има теч, или още по-лошо - запушване.
 
Желаещите да се сдобият със самопочистваща се котешка тоалетна могат да си я поръчат в интернет срещу сумата от 159 долара.
БТА