Хората, които се радват на най-добър сексуален живот
Хората, които се радват на най-добър сексуален живот / ThinkStock/Getty Images

Хората, които изпитват задоволство и увереност от външността си, се радват на по-добър сексуален живот и по-успешни връзки, съобщи "Сайънс дейли", позовавайки се на резултатите от американско проучване.

Според авторите му от университета "Чапман" начинът, по който индивидите изглеждат, е свързан не само с романтичните им нагласи, но и с цялостното им задоволство от живота.

Страните, в които живеят най-задоволените мъже и жени

"Проучването показва, че нагласата на мъжете и жените към собствените им тегло и външност играе съществена роля за задоволството им от живота като цяло", казва Дейвид Фредерик от изследователския екип.

Изследването потвърждава, че за дамите е особено важно да бъдат стройни, а за мъжете - да изглеждат атлетични.

Страните, в които се прави най-много секс

За целите на проучването специалистите са анализирали данни за над 12 000 души на възраст между 18 и 65 години. Участниците е трябвало да отговарят на въпроси, свързани с индивидуалността им, личностните им и физически характеристики, самочувствието, романтичните връзки.

Добър любовник ли е българинът?

Изследователите са установили, че около 24 процента от мъжете и 20 процента от жените че чувстват "много" или "изключително" доволни от теглото и външността си, което влияе положително върху житейското им задоволство. От друга страна хората, които не били доволни от теглото и външността си, съобщили за по-слабо задоволство от сексуалния си живот и по-ниско самочувствие.

Източник: БТА