/ Guliver/Getty Images
Австралийският актьор Хю Джакман отново се подложи на лечение за рак на кожата, съобщи Контактмюзик.

48-годишният Джакман беше диагностициран с немеланомен базално-клетъчен карцином през 2013 г. Оттогава актьорът претърпя няколко операции. Сега австралиецът разкрива, че отново се е подложил на хирургична интервенция, след като при рутинна проверка лекарите са открили ново образувание.

Хю Джакман претърпя пета операция за отстраняване на карцином

За да уведоми почитателите си за здравословното си състояние, Хю Джакман публикува в Twitter своя снимка с превръзка на носа. Фотографията е придружена от надписа: "Още един базално-клетъчен карцином. Благодарение на редовните прегледи и невероятните лекари всичко е наред".
Джакман, който се преглежда на всеки три месеца, и този път не пропусна да отправи призив към хората да използват слънцезащитни продукти с превантивна цел. Навремето, когато му беше поставена диагнозата, актьорът не скри, че няма навика да използва мазила, предпазващи от вредната слънчева радиация, припомня изданието.

Хю Джакман не пести и похвалите за сънародничката си, актрисата Никол Кидман, която окуражава хората със светла кожа да полагат специални грижи за нея.

Хю Джакман не пести похвалите за Никол Кидман, която окуражава хората със светла кожа да полагат специални грижи за нея.
Guliver/Getty Images

БТА