Хенри Кавил
Хенри Кавил / Gulliver/Getty Images
Хенри Кавил потвърди онова, което кинозрителите, обичащи супергероите, чакаха. Британският актьор ще се завърне в ролята на Кларк Кент, известен още като Супермен, в разширената филмова вселена на DC Comics, съобщи Си Ен Ен.

Вълнуващата новина идва, след като Кавил облече емблематичния червено-син костюм и пелерина в края на "Черният Адам", новия филм за супергероите на DC с Дуейн Джонсън, който излезе миналата седмица. Това беше първата поява на Кавил в ролята след миналогодишния обновен "Лигата на справедливостта" на Зак Снайдър, а преди това и във филма от 2017 г. "Лигата на справедливостта".

В публикация в Инстаграм Кавил сподели профилна снимка на себе си като вечния герой, преди да се появи в селфи видео, в което се обръща директно към последователите си. Той започва с това, че е искал да изчака, докато хората имат възможност да гледат "Черният Адам", преди да говори за завръщането си.

"Но сега, когато много от вас са гледали филма, искам да го направя официално: аз се завръщам като Супермен", обяви той. "Благодаря ви за търпението, то ще бъде възнаградено".
 
Кратката сцена на Кавил в края на "Черният Адам", един от най-вълнуващите моменти във филма, обещава бъдещо противопоставяне между легендарния криптонец и всемогъщия Адам на Джонсън.

Мнозина обаче настояват за още един самостоятелен филм за Супермен на Кавил, който би бил първият след "Човек от стомана" от 2013 г.

"Черният Адам" зае първото място в родния боксофис през дебютния си уикенд с приблизителни приходи от 67 млн. долара.
БГНЕС