Гуинет Полтроу не се справи с 29 долара на седмица за храна
Гуинет Полтроу не се справи с 29 долара на седмица за храна / Guliver/Getty Images

Холивудската актриса Гуинет Полтроу, която се опита да живее една седмица, като си купува храна с талони за бедни на стойност 29 долара за седемте дни или по 1,38 долара на едно хранене, приключи безславно експеримента, съобщи в. "Ню Йорк дейли нюз". Полтроу написа за неуспеха в блога си.

Жените в Холивуд - ослепителни и след 40

С постъпката си Полтроу искаше да покаже колко малко продукти могат да купят с продоволствените талони нуждаещите се семейства в САЩ. Актрисата участва в акция, чиято цел е да се привлече общественото внимание към факта, че от 2013 финансова година продоволствената програма е била съкратена два пъти. След приключване на неуспешния експеримент актрисата е дарила пари на нюйорската фондация за подпомагане на гладуващите Food Bank.

"Както очаквах, успях да издържа само четири дни", признава актрисата. След това Полтроу си хапнала пиле и пресни зеленчуци. "Сега всичко изглежда по различен начин: разбрах колко е трудно да си осигуриш питателна храна с тези пари, дори за няколко дни - това е предизвикателство, пред което 47 милиона американци са изправени всеки ден, седмица, година", пише актрисата.

СНИМКИ: Гуинет Полтроу на 41

С получените за седмица 29 долара Полтроу си е купила опаковка черен боб, грах и кафяв ориз, дузина яйца, малко плодове и зеленчуци. Месо, млечни продукти и сладки неща не са попаднали в списъка с покупките на звездата.

Американската актриса и певица Гуинет Полтроу е носителка на Оскар и Еми. Сред известните й филми са "Влюбеният Шекспир", "Талантливият мистър Рипли", "Железният човек", припомня РИА "Новости".

Източник: БТА