Голямото деколте помага на жените да си намерят работа
Голямото деколте помага на жените да си намерят работа / ThinkStock/Getty Images

Жените може да изпипват автобиографията си до най-дребните детайли и да прилагат всякакви дипломи, но за да бъдат поканени на интервю за работа, е достатъчно само да се снимат с дълбоко деколте, установиха френски учени, цитирани от в. "Дейли мейл".

Снимката с голямо деколте увеличава шанса на жените да бъдат поканени на интервю за работа 19 пъти, а и след това да бъдат назначени.

Жените в черно излъчват студенина и недостъпност

Учените от Сорбоната в Париж са направили изследването си с цел да установят каква е ролята на дрехите в процеса за наемане на работа. Те са използвали приличащи си жени със сходно написани автобиографии, които са кандидатствали за 100 роли, облечени консервативно, и за други 100 роли, заснети в по-разкрепостени дрехи. Експериментите са продължили три години.

Вътрешната сексуалност привлича не по-малко от дълбокото деколте

Жените са кандидатствали за всякаква работа - от продавачки до счетоводителки. Предпочитанията към дълбоките деколтета се проявявали навсякъде.

Гледането на женски гърди удължава живота на мъжете

"Резултатите са доста шокиращи и отрицателни, но не са обезателно изненадващи", твърди авторът на изследването д-р Севаг Кертешян. „Те показват, че трябва да бъдат направени допълнителни изследвания".

Източник: БТА