/ БГНЕС, архив
Футболният клуб ЦСКА е поредният, който се обяви против проектозакона за изменение в Закона за хазарта, внесен от Валери Симеонов. 

Ето изявлението на "червените":

Уважаеми армейци и приятели на спорта,

Обръщаме се към цялата общественост във връзка с подготвените промени в хазартния бизнес, като изразяваме нашето мнение, че представения законопроект ще се отрази изключително неблагоприятно на пазара на труда, националния бюджет и отчисленията, които отиват за българския спорт.

С навлизането на невиждана икономическа криза след пандемията, запазването на работни места, плащането на такси и данъци към бюджета и подпомагането на спорта, са от изключително важно  значение.

Ние като отговорен клуб и данъкоплатец сме много доволни от сътрудничеството с „УИНБЕТ“. Една  почтена и толерантна компания, която е символ на коректност и загриженост към родния спорт. „УИНБЕТ“ има производство, което се котира в над 100 страни по света, което е и отлична реклама  за изнемощялата ни икономика и позитивен имидж за страната ни като цяло.


Реакция против предложените промени имаше и от страна на волейболния клуб ЦСКА.

Ето и пълния текст на тяхната позиция: 

От името на ВК ЦСКА се обръщаме към всички управляващи, които трябва да вземат важни решения за разискваните промени в Закона за хазарта. Последната година, в която клубовете не можаха дори да завършат първенството си поради обявената световна пандемия и когато ВК ЦСКА имаше невероятния шанс да се изправи още веднъж на крака, благодарение на финансирането на хазартния бизнес, силно се надяваме, че готвените промени в хазарта няма да видят бял свят.

Надяваме се не само заради оцеляването на мъжкия и женския ни волейбол, а заради оцеляването на ВК ЦСКА, като клуб. В последните години за никой не е тайна колко трудно се намира финансиране за големите отбори в столицата ни, но ние все още поддържаме нивото, което бихме искали и оцеляваме благодарение на рекламните си договори с компанията WINBET.

Хазартните оператори са основен спонсор на българския спорт и добър партньор, който изпълнява поетите си финансови задължения. За всички нас е напълно ясно, че без финансирането на клуба, което букмейкърът осигурява ще е изключително трудно да продължим работа и през следващия сезон. Смятаме, че предложението е в ущърб на българския спорт и се надяваме на положителен резултат за спорта.