/ Gulliver/Getty Images
„Z-та световна война“ (2013 г.) с Брад Пит е най-подходящият филм за гледане по време на пандемията от коронавирус, препоръча журналистът и кинокритик на изданието Collider Ели Гемил. Според нея той е много по-подходящ от „Зараза“ (1995 г.) на режисьора Волфганг Петерсън с участието на Дъстин Хофман и Морган Фриймън.



„Z-та световна война“ е единственият филм, който наистина ни помага да се отпуснем, въпреки че в него се разказва напрегнатата история, свързана с пандемия от страшен вирус, който превръща хората в зомбита. Но това е точният филм, който си струва да гледате“, смята Гемил.

Зараза: Това вече сме го гледали на кино (ВИДЕО)

Тя смята, че лентата на режисьора Марк Форстър е актуална, защото в нея е показана настоящата „сюрреалистична действителност“, в която събитията се развиват почти по същия начин, както днес по време на коронавируса. Но най-важното е, че режисьорът е предложил решение на проблема, макар и измислено. „Плюс това във филма участва Брад Пит. А с него нещата стават по-хубави“, подчерта кинокритикът.
 
Сюжетът на „Z-та световна война“ е следният: бившият служител на ООН Джералд Лейн, в ролята Пит, заедно със семейството си се оказва в центъра на зомби апокалипсис, причината, за който е заразяването с неизвестен вирус.

Той успява да се спаси на безопасно място, след което властите го молят да проучи причината за пандемията. В хода на разследването героят на Брад Пит успява да направи невъзможното, откривайки ваксина.

За още любопитни новини и снимки харесайте страницата на Dariknews.bg във Facebook тук
БГНЕС