Филипинец стана Супермен
Филипинец стана Супермен / снимки: Reuters

Филипинският дизайнер Хърбърт Чавес е толкова голям почитател на Супермен, че поискал от пластичната хирургия да го превърне в Мъжа от стомана, предава Ройтерс.

За около десет години 35-годишният Чавес е претърпял серия от процедури на носа и бедрата. Филипинецът си е направил операция и на бузите, устните и брадичката и си сложил инжекции за избелване на кожата. "Супермен е моят идол, искам да изглеждам като него", сподели Чавес.

Някога типично изглеждащ филипинец, днес Чавес има чертите на Кларк Кент. Къдравата черна коса, падаща върху челото му и черните очила на вежливия репортер съвсем го въплъщават в образа на неговия идол, предава БГНЕС. В бъдеще той планира операция, която ще направи корема му мускулест и търси специална услуга в Япония, която ще сложи метал в краката му и ще го направи по-висок.

Филипинец стана Супермен
netinfo

Дизайнерът е създал собствена колекция с костюми на Супермен. Възхищението му се родило още в детството, когато той за първи път видял Супермен да вдига купчина коли на големия екран. Тогава Чавес започнал да събира сувенири и натрупал огромна колекция през годините.

Днес мъжът има две самоличности - през деня работи като дизайнер, а вечер оживява амплоато му на Супермен. Хората в Каламба, южно от Манила, го приемат като "героят на селото". "Смешно е когато го погледнеш, но той радва децата. Забравяш за проблемите, пред които е изправен нашия свят", разказа жител на селото.

Филипинец стана Супермен
netinfo