Членовете на британското кралско семейство са имали достъп до най-добрите университети в света. Какво са завършили те, вижте в канала "Royal News" във vbox7:

Принц Уилям

Първоначално принц Уилям учи „История на изкуството“ в университета „Сейнт Андрюс“, но впоследствие той сменя специалността с „География“ в Шотландия. Точно там започва да се среща с Кейт Мидълтън.

Кейт Мидълтън

Мидълтън също е учила в „Сейнт Андрюс“ със специалност „История на изкуството“. След като започва връзка с принц Уилям, тя вижда, че тази специалност не му харесва и успява да го убеди да не спира образованието си, а да запише „География“.

Принц Чарлз

Най-големият син на кралица Елизабет Втора е първия престолонаследник, който завършва Кеймбриджкия университет. Той е учил археология и антропология, а след това история. Прекарва и един семестър в Уелс, където изучава уелски език и история. През 1970 г. се дипломира като бакалавър по изкуствата.

Принц Хари
Братът на принц Уилям няма университетска диплома, но е завършил десетмесечно обучение за офицери в Кралската военна академия „Сандхърст“.

Меган Маркъл

Съпругата на принц Хари е учила в Северозападния университет в Америка, където е изучавала Комуникации. По-късно получава двойна диплома от магистратура по Театър и Международни науки.