Експеримент – сам в къщи в компанията на Интернет
Експеримент – сам в къщи в компанията на Интернет / netinfo

В Испания се провежда експеримент, който ще определи степента на самодостатъчност на хората, чието единствено средство за връзка с външния свят е Интернет, пише БГНЕС.

Млад доброволец е заключен в стая в хотел в Мадрид. В продължение на 10 денонощия той трябва да задоволява всичките си потребности с помощта на Интернет услуги. Нарушаване на правилата ще означава крах на експеримента.

Компанията, занимаваща се с маркетингови изследвания, е избрала 24-годишния Даниел Мукарасел. В продължение на 10 дни негов единствен „жив” събеседник са компютърът и Интернет, както и кактус с антирадиационни свойства.

На младия човек е разрешено да „виси” в Интернет колкото желае. Всеки ден на доброволеца ще бъде поставяна нова задача. Първо да си осигури храна, след това да чисти дрехи, после да си осигури мобилен телефон и така нататък.

Според условията на експеримента Даниел трябва да си води дневник. В края на всеки ден той трябва да описва действията и преживяванията си в затвореното пространство на хотелската стая. Информацията ще бъде анализирана от социолози и ще бъде обобщена в доклад.