/ Gulliver/Getty Images
Световноизвестният италиански моделиер Джорджо Армани счита, че модната индустрия "изнасилва" съвременната жена с трендовете-еднодневки и със сексуално насочения си маркетинг, предава Ройтерс.

"Крайно време беше да изразя това, които мисля. И това е, че дизайнерите продължават да изнасилват дамската клиентела", заяви модният гуру в навечерието на своето ревю, което ще бъде представено в рамките на Седмицата на модата в Милано. Осемдесет и пет годишният дизайнер изтъкна пред репортерите, че когато пред дамите от всеки билборд надничат момичета с разголени гърди и задни части на показ, това също е вид "изнасилване".

Звездите отправиха политически послания (СНИМКИ)

"Една жена може да бъде насилена по много начини, коментира Армани. Независимо дали ще я закарате в мазето или като ѝ втълпите как да се облича по един определен начин!" Италианският моден виртуоз е известен със строгия си елегантен стил, лансиран още през 1975 година и получил планетарно признание.

"В ревюто си ще покажа всякакви поли, широки и тесни панталони. Дал съм богат избор на всяка жена, в зависимост от нейната чувствителност! Повръща ми се, като чуя думата "тренд". Трябва да работим за съвременната жена, а не да налагаме тенденции, които могат да се окажат еднодневки", изтъква дизайнерът.

Армани довери, че новата му колекция е адресирана към "волевата млада дама". Той ще представи своето ревю за сезона есен-зима 2020 г. в неделя.