Джони Деп е „най” и в Япония
Джони Деп е „най” и в Япония / Reuters

Почитателите на киното в Япония не могат да се наситят на Джони Деп. Звездата от "Карибски пирати" беше определен за най-добър актьор за рекордната седма поредна година в анкета на списание "Скрийн", пише БГНЕС.

Деп подобри предишния рекорд на Одри Хепбърн, която шест последователни години оглавяваше годишната анкета сред читателите на списанието, редом с "Голдън Гран При", в началото на 60-те години на миналия век. Класацията се съставя от 1952 г. насам.

Деп, който миналата година за втори път беше определен за "най-сексапилния мъж" в света от списание „Пийпъл", получи 4500 гласа, над два пъти повече от втория в класацията Робърт Патинсън. Брад Пит остана на трето място.

Филмът "Обществени врагове", в който Деп изпълнява ролята на гангстера от 30-те години на миналия век, Джон Дилинджър, беше избран за най-добър филм за 2009 г., побеждавайки "Хари Потър и нечистокръвният принц" и "Здрач".

Следващата роля на Деп ще бъде в адаптацията на "Алиса в страната на чудесата", който ще се появи по екраните в САЩ в петък и в средата на април в Япония.